Er is veel mogelijk met een stoomketel

Wist u dat een stoomketel voor heel veel verschillende toepassingen gebruikt kan worden? Zo zijn er ketels die men gebruikt voor het verwarmen van gebouwen, maar ook voor het voortbewegen van schepen. En wat dacht u van het aandrijven van generatoren door middel van een turbine? Ook dit is stoomkracht. Stoom wordt dus voor veel industriële toepassingen gebruikt. Maar ook daarbuiten zien we de stoomketel regelmatig langskomen. In de glastuinbouw bijvoorbeeld, hier wordt stoom onder meer gebruikt om het onkruid op milieuvriendelijke wijze te verwijderen. Stoomketel

Grondstomen in de glastuinbouw

De stoomketel wordt in de glastuinbouw ook gebruikt voor het zogenaamde ‘grondstomen’. Voordat er in de kas een nieuwe generatie planten wordt gezaaid of uitgezet moet de grond gereinigd worden. Hiervoor gebruikt men hete stoom omdat hiermee sterilisatie optreedt. Ziektekiemen, ongedierte en ook ongewenste plantenkiemen worden op deze manier uit de grond verwijdert. Nu de grond ontsmet is zullen de nieuwe planten beter kunnen groeien en van veel hogere kwaliteit zijn.

Een stoomketel huren?

Bent u geïnteresseerd in een stoomketel om mee te kunnen grondstomen? Dan vraagt u zich wellicht af waar u deze kunt huren. Bij Van den Berg Stoomketelverhuur is het mogelijk om diverse stoomketels te verhuren. En wij kunnen u adviseren bij het maken van een goede keuze. Stoomketels zijn er namelijk in vele soorten en maten. En niet elke stoomketel is geschikt voor hetzelfde doel. Wat ook meespeelt is het te stomen oppervlakte. Samen met u bepalen we welke stoomketel het best voldoet. Heeft u vragen of wilt u een stoomketel bij ons huren? Of heeft u een andere toepassing in gedachten en wilt u hierover advies? Neem dan snel contact met ons op. Ons telefoonnummer is 06 53234059.

© Copyright 2017 | Powered by RealGen